Inbrekers lijken Vinkenbuurt over te slaan dit jaar

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Vinkenbuurt

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Vinkenbuurt was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 0 keer raak, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Vinkenbuurt is dit jaar gedaald. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie nog geen enkele inbraak of -poging geregistreerd in de Overijsselse plaats. In dezelfde periode vorig jaar was dat er 1, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Overijssel staat de teller op 728. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 667, wat neerkomt op een stijging van 9,1 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Hoewel inbrekers Vinkenbuurt dus links lijken te laten liggen, wordt er op andere plekken wel degelijk ingebroken. Benieuwd waar? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Vinkenbuurt en provincie Overijssel, in het dossier Woninginbraken.