Kampen - Bejaard echtpaar overvallen in hun woning- politie zoekt getuigen

22 januari 2019 12:46
Bron: Politie.nl

Gisteravond werd een ouder echtpaar van 80 en 81 jaar in hun woning aan de Sint Nicolaasdijk in Kampen overvallen door drie gemaskerde mannen. De politie is meteen een onderzoek gestart en zoekt getuigen van deze laffe woningoverval.

Aan het einde van de middag drongen drie gemaskerde mannen de woning binnen. Daarbij werden de twee bewoners mishandeld en bedreigd. De overvallers doorzochten de hele woning en gingen er met onder andere een pinpas vandoor. Het echtpaar raakte hierbij licht gewond.

Forensisch rechercheurs deden sporenonderzoek en agenten hielden een buurtonderzoek. Daarbij spraken ze met een getuige die een verdacht voertuig in de omgeving van de overval had gezien. Iets later op de avond werden de twee inzittenden van dit voertuig in Ens aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat deze twee mannen niks met de overval te maken hebben. Zij werden dezelfde avond weer vrijgelaten.
Getuigen en camerabeelden gezocht
Uit eerste onderzoek blijkt dat er gisteravond rond 18.30 uur twee pinpogingen zijn gedaan met de gestolen bankpas bij de pinautomaat van de Rabobank aan de Meeuwenweg in Kampen. Was u op dat tijdstip in de omgeving van deze pinautomaat? En heeft u drie mannen gezien die zich verdacht gedroegen? Of heeft u gisteren aan het einde van de middag/begin van de avond iets opvallends gezien in de omgeving van de woningoverval aan de Sint Nicolaasdijk? Misschien heeft u wel camera’s aan uw woning hangen die iets gefilmd kunnen hebben. Dan horen wij dat graag! U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0900 8844. Dat kan ook anoniem via 0800 7000. Tips en beelden kunnen ook worden gedeeld via onderstaand tipformulier.

(2019032583 AC)