Nederland - Beroving 77-jarige ondernemer in Opsporing Verzocht

16 oktober 2018 12:51
Bron: Politie.nl

Een ondernemer wordt op 2 juni door twee mannen van zijn dagopbrengst beroofd in een parkeergarage in Rotterdam. Uit camerabeelden blijkt dat de mannen de actie de hele middag hebben voorbereid.

Rond 12.30 uur komen de mannen aanlopen en gaan in een bushokje zitten. Als een paar minuten later een auto de parkeergarage in, loopt een van de mannen snel achter de auto aan de garage in. Vervolgens voert hij wat handelingen uit bij de nooddeur. Vermoedelijk maakt hij het slot onklaar om later de parkeergarage weer ongemerkt binnen te kunnen komen. Rond 16.45 uur komen beide mannen met hun capuchon op, via de geprepareerde nooddeur de garage weer inlopen. Na enkele minuten verlaten zij de garage via dezelfde route. Iets over 17.00 uur gaan zij weer de garage binnen. Om 17.30 uur wordt de ondernemer daar overvallen op het moment dat hij iets uit zijn achterbak haalt.

Alle zaken deze uitzending:

Zwolle: handgranaat bij café
Amsterdam: babbeltruc
Rotterdam: babbeltruc
Amsterdam: juwelendiefstal bij hotel
Rotterdam: overval en beroving 77-jarige ondernemer
Amsterdam: overval hotel
Etten-Leur: bankfraude
Nieuwegein: vermissing Churisan Allen

Natuurlijk wordt er een terugkoppeling gegeven van de zaken uit de uitzending van vorige week.

 
Uitzending en herhaling
Opsporing Verzocht is dinsdag 16 oktober vanaf 20.35 uur te zien op NPO1. Een dag later – rond 12.00 uur – wordt de herhaling van het programma uitgezonden via NPO2.