Nederland - Aandacht voor de zaak Feis in Opsporing Verzocht

5 februari 2019 20:15
Bron: Politie.nl

De moeder en de vriendin van de doodgeschoten rapper Feis zijn vanavond (5 februari) te zien in Opsporing Verzocht. Met het tonen van dit interview en nieuwe informatie over de schutter, hoopt de politie dichterbij de oplossing van deze zaak te komen.

‘Ik was net een soort robot. Want, ja... De ene moet je begraven en de andere vecht voor zijn leven.  Ik kan het niet in woorden beschrijven, maar je wenst het echt niemand toe.’ Zo zag de situatie er uit waarin de moeder van de 32-jarige rapper op nieuwjaarsdag terecht kwam.
Na de jaarwisseling raakten haar zonen betrokken bij een schietincident op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Feis kwam om het leven; zijn 31-jarige broer raakte levensgevaarlijk gewond. Hij is onlangs uit zijn coma ontwaakt.
Waarom op de broers werd geschoten, is nog onbekend. Het schietincident lijkt voort te komen uit een onbenullige caféruzie. Een conflict waar de broers niets mee te maken hadden.
Overzicht
Hieronder vindt u een overzicht van de onderwerpen in de uitzending:
- Hilversum: zakkenrollerij en bankpasfraude
- Arnhem:  man steekt vrouw na stapavond
- Amsterdam: straatrover steelt ketting
- Rotterdam: dood van Feis
- Purmerend: inbrekers op beeld
- Schiphol: kostbare lading uit vrachtwagen gestolen
- Dordrecht: overval op een tankstation
- Rosmalen: overval op een snackbar
Natuurlijk wordt er een terugkoppeling gegeven over de resultaten van de vorige uitzending.
Uitzending
Opsporing Verzocht is dinsdag 5 februari van 20.35 uur tot 21.20 uur te zien op NPO1. Op woensdag 6 februari rond 12.00 uur is de herhaling op NPO2.