De Lutte - Ruim 700 kilo illegaal vuurwerk ontdekt tijdens gezamenlijke controle

20 december 2016 16:34
Bron: Politie.nl

Tijdens een gezamenlijke controle van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) en de politie is ruim 700 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Een 33-jarige man uit Den Haag vervoerde het vuurwerk in een bestelbus. Hij is aangehouden en het vuurwerk is door een specialistisch bedrijf afgevoerd.

In Twente is een grensoverschrijdend team actief. Politiemensen uit Nederland en Duitsland werken hierin samen met de KMAR. Zo surveilleren ze opvallend en onopvallend bij de grens en voeren ze controles uit. De bestelbus werd tijdens een routine controle op de A1 staande gehouden. In de bestelbus bleek een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk te liggen. Vermoedelijk gaat het om ruim 700 kilo. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het vuurwerk afgevoerd. De bestuurder is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Onder leiding van het Functioneel Parket wordt verder onderzoek verricht. 
Aanpak vuurwerk
De politie treedt hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk en mensen die legaal vuurwerk op een verkeerde manier gebruiken. We reageren snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk. Voor illegaal vuurwerk geldt dat het hoe dan ook gevaarlijk is. Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Het vervoer over de weg en de opslag in de woonomgeving creëert bovendien extra veiligheidsrisico's.

(2016617361) NV

Overijssel Friesland Nederland

  • 1ea97a3bf5459e07c09733c3afa375e0