Politie onderzoekt brandstichting in Rijssen

20 april 2019 14:00
Bron: Politie.nl

De politie onderzoekt een brandstichting bij een gebouw aan de Oude Markeloseweg in Rijssen. In de vroege ochtend van 20 april is een opslaggebouw in vlammen opgegaan. Vanochtend is direct sporenonderzoek gedaan en op basis daarvan wordt uitgegaan van brandstichting. De politie zoekt getuigen die tussen 4.30 en 5.15 uur iets hebben gezien in de omgeving.

Rond 5.00 uur kreeg de politie melding van een brand in de bosrijke omgeving. De vlammen waren metershoog en de opslag is volledig uitgebrand. De brandweer kon voorkomen dat een naastgelegen gebouw ook vlam vatte, maar bij de brand kwam wel asbest vrij op het terrein. De plaats van de brand is ruim afgezet om te voorkomen dat mensen zich in het gebied begeven. Voor het opruimen van het asbest wordt een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld.

Iets gezien? Meer informatie?

Vanochtend is de plaats van de brand direct onderzocht op sporen. Op basis van dat onderzoek is vastgesteld dat hier vermoedelijk sprake is van brandstichting. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden en wil graag spreken met mensen die in de vroege zaterdagochtend iets opvallends hebben gezien.

Ook camerabeelden uit de buurt kunnen het onderzoek verder helpen. Woont u in de buurt van de Oude Markeloseweg en heeft u een camera aan uw woning? Als er op de beelden iets opvallends te zien is, horen we dat heel graag. U kunt daarvoor bellen naar 0900-8844, maar ook onderstaand tipformulier gebruiken – dat biedt ook de mogelijkheid om uw beelden te uploaden.

2019171756 MB