'2 agenten betrokken bij hennep-bende Almelo'

Foto: ANP

17 december 2018 13:00
Bron: ANP

Twee politieagenten zijn verdachten in een strafzaak tegen een georganiseerd netwerk rondom grootschalige hennepteelt en -handel in Almelo. Justitie beschuldigt ze van schending van hun ambtsgeheim en lidmaatschap van een criminele organisatie. De twee zijn inmiddels geschorst.

De agenten behoren tot dertien verdachten die maandag en dinsdag voor het eerst voor de rechter verschijnen in niet-inhoudelijke zittingen. Het Openbaar Ministerie (OM) liet maandag weten dat het nog 36 andere verdachten in het vizier heeft. Daarmee komt het totale aantal verdachten op 49. De verdachte agenten komen dinsdagmiddag voor de rechter.

De dertien mannen - tussen 26 en 49 jaar - worden ook verdacht van witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Sommigen zouden zich ook schuldig hebben gemaakt aan verboden wapenbezit en zware mishandeling. De meesten werden op 4 september opgepakt bij een grote actie van de politie in de wijk Nieuwstraatkwartier in Almelo.

Doorzoekingen

Daarbij werden woningen doorzocht, drie hennepkwekerijen ontdekt en grote hoeveelheden contant geld aangetroffen. Al eerder waren achttien hennepkwekerijen ontmanteld.

Woensdagmiddag beslist de rechtbank over de verlenging van de voorlopige hechtenis van tien van de verdachten.

Laatste update: 28 februari 2019 09:21