Woningen in Hellendoorn vaker doelwit van inbrekers

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Hellendoorn

Dagelijks wordt er gemiddeld 78 keer per dag ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. De teller staat voor de eerste vijf maanden van dit jaar voor Hellendoorn op 6, een stijging vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Hellendoorn is dit jaar enorm gestegen. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 6 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Overijsselse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 4, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Overijssel noteerde een stijging van 9,1 procent tot 728. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 667. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Hellendoorn of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Hellendoorn en provincie Overijssel, in het dossier Woninginbraken.