Politie houdt verdachte op heterdaad aan na reeks inbraken in Zwolle

Foto: politie.nl

13 november 2019 14:24
Bron: Politie.nl

Agenten hielden op dinsdagavond 12 november op heterdaad een man aan voor een inbraak aan de Luttekestraat en een poging inbraak aan de Blijmarkt. De politie onderzoekt of de verdachte, een 36-jarige inwoner van Apeldoorn, ook te maken heeft met  een recente reeks inbraken in de binnenstad van Zwolle.

Dinsdagavond omstreeks 22.45 uur kreeg de politie een melding dat er mogelijk werd ingebroken in de Papenstraat. Direct gingen meerdere agenten op zoek naar de verdachte. De omgeving van de Papenstraat, Blijmarkt en Luttekestraat werd afgezet. Een van de agenten hoorde een alarm afgaan bij een winkel aan de Luttekestraat. Ook hoorde hij breekgeluiden bij het pand. Agenten zagen vervolgens dat de verdachte van een steiger afklom en probeerde te vluchten. De man liep zich echter vast in de door agenten opgezette fuik. Hij werd aangehouden en is ingesloten voor verhoor. De man had inbrekersgereedschap bij zich en spullen die waarschijnlijk van een inbraak afkomstig zijn.

De politie deed al onderzoek naar eens reeks inbraken in de binnenstad van Zwolle de afgelopen tijd. In dat onderzoek wordt de verdachte meegenomen.

2019505938 FB