Abcoude - Politie gaat samen met inwoners Abcoude inbrekers aanhouden

12 januari 2017 16:08
Bron: Politie.nl

Volgende week gaat de politie samen met bewoners van Abcoude inbrekers aanhouden tijdens een heterdaadoefening met inzet van Burgernet.

Op het moment dat de oefening begint, ontvangen Burgernetdeelnemers een sms- of spraakbericht met het verzoek uit te kijken naar verdachte personen en/of voertuigen. Waar en wanneer de oefening precies plaatsvindt, blijft tot het laatste moment onbekend om de oefening zo realistisch mogelijk te laten zijn. Burgernetdeelnemers wordt gevraagd om informatie met de politie te delen, niet om zelf te handelen. 
De politie oefent regelmatig werksituaties. Nu wordt ook aan de inwoners van Abcoude actief gevraagd om mee te doen. 

 
Opletten
Veel heterdaadaanhoudingen gebeuren met behulp van meldingen van oplettende burgers. 112-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn
een belangrijk ingrediĆ«nt in de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt,
kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan.  En worden dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aangehouden. 

 
Aanmelden Burgernet
Wilt u ook deelnemen, maar bent u nog geen Burgernetdeelnemer? Meld u dan aan via Burgernet.nl of download de BurgernetApp via Burgernet.nl.
Er zijn in Abcoude nu 1160 Burgernetdeelnemers. Hoe meer deelnemers, hoe groter de kans dat een verdachte of vermiste opgespoord wordt. 
Dus meld u vandaag nog aan!

Utrecht Abcoude

  • 04f5ce2d7fe17b4939c8c835d901345f