Limburg - Politie controleert caravans voor veilige zomervakantie reis

22 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De politie in Zuid-Limburg controleert vandaag in kader van de verkeersveiligheid automobilisten die met de caravan of vouwwagen op reis gaan. De jaarlijks terugkerende controle richt zich erop om te controleren of vakantiegangers hun zaken goed op orde en hebben en veilig op vakantie gaan.

Inspectie caravans
Automobilisten met een caravan of vouwwagen worden willekeurig door motoragenten van de weg gehaald en begeleid naar een controleplaats. Daar zullen de voertuigen grondig worden geïnspecteerd door medewerkers van de politie basisteam Westelijk Mijnstreek, samen met agenten van de verkeerspolitie uit Heinsberg (Duitsland), de Landelijke Eenheid, de brandweer en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Gelet wordt op de rij technische staat van de combinatie. Gecontroleerd wordt onder andere op verlichting, hulpkoppeling, remmen, gewicht en belading, spiegel, trekhaak, vering, onderstel, bandenspanning en -profiel.

Specialisten van de brandweer checken de leidingen van gas- en elektrische installatie van de caravan op veiligheid. De politie kijkt ook of rijbewijs en de kentekenbewijzen kloppen. Dat wil zeggen: mag deze bestuurder met deze combinatie rijden, zijn de vereiste papieren in orde en mag deze caravan inderdaad wel achter deze auto hangen.
Doel controle is bewustzijn creëren
Nederland is een echt caravanland en met de start van de bouwvak trekken de nodige caravan- en vouwwagenliefhebbers er weer massaal op uit. Het doel van de caravancontrole is om vooral bewustzijn te creëren bij deze vakantiegangers: zorg dat je caravan of vouwwagen vóór vertrek in orde is en je veilig de vakantie ingaat!
Controles worden gewaardeerd
De ervaring leert dat het merendeel van de combinaties in orde is en dat de vakantiegangers blij zijn met deze controles. Voor velen is het een bevestiging dat hun zaakjes in orde zijn en ze met een veilig gevoel naar hun vakantiebestemming kunnen rijden. Anderen, waarbij wel iets wordt aangetroffen wat niet klopt, worden in staat gesteld om het gebrek te verhelpen en alsnog hun reis veilig voort te zetten. Combinaties die significant onveilig zijn worden van de weg gehaald.

Utrecht Achterveld

Brand
  • 0b71ad3b74b134073c1081291a8fe773