Zeeuws-Vlaanderen - Westkust Zeeuws-Vlaanderen geplaagd door auto-inbraken

27 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De afgelopen weken zien we een toename van het aantal auto-inbraken. Vooral de Zeeuws-Vlaamse westkust lijkt erg in trek bij het dievengilde. Deze slaat bij voorkeur toe op afgelegen parkeerplaatsen.

Zeeland-West-Brabant
Het onderzoek naar de auto-inbraken heeft helaas nog geen zicht op een dader opgeleverd. Ook is nog onbekend of de verschillende diefstallen verband met elkaar houden. Daarom vragen we strandgangers die de Zeeuws-Vlaamse westkust bezoeken alert te zijn wanneer zij hun voertuig onbeheerd achterlaten. In de eerste plaats is het belangrijk om de auto goed af te sluiten. Daarnaast is het ook van belang om geen waardevolle spullen (zichtbaar) in de auto te laten liggen. Ons advies is om waardevolle spullen, zoals tablets en andere communicatieapparatuur, thuis te laten of uit de auto mee te nemen. Wanneer u toch waardevolle spullen in de auto achter laat, zorg dan in ieder geval dat deze niet in het zicht liggen.
Extra surveillances
Vanwege deze diefstallen surveilleren we extra rondom de parkeerplaatsen aan de kust. Daarnaast hebben wij ook uw hulp nodig. Ziet u een verdachte situatie? Bijvoorbeeld een persoon die zich op een vreemde manier op een parkeerplaats ophoudt of een bovenmatige belangstelling heeft voor de geparkeerde auto’s? Bel dan direct 112!
Uw camera kan ons helpen!
Ook vragen wij uw hulp bij het opsporen van de daders. Woont u aan de Zeeuws-Vlaamse westkust in de omgeving van een parkeerplaats en heeft u camera’s? Geef dit dan door aan de politie of registreer uw camera(‘s) zelf via de link: https://www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html?sid=63fbcc6d-5804-453f-a4c5-0db4b47baf65 Wellicht kunnen de beelden van uw camera een bijdrage leveren in het onderzoek.