Deventer - Man aangehouden na bedreiging met een vuurwapen

13 september 2018 12:58
Bron: Politie.nl

Gisteren heeft de politie een 34-jarige inwoner van Deventer aangehouden naar aanleiding van een bedreiging met een wapen.

Rond 20.13 uur kreeg de politie de melding dat er een bedreiging had plaatsgevonden met een vuurwapen. Eenmaal ter plaatse vertelde het slachtoffer dat ze tijdens het uitlaten van de hond bedreigd was met een wapen vanuit een rijdend voertuig. In het voertuig zouden twee mannen zitten. Het slachtoffer kende één van de verdachten en wist waar de man zich nu bevond. Hierop zijn meerdere agenten naar de Colmschaterstraatweg gereden. Vanwege de mogelijke gevaarzetting werd ook het arrestatieteam ingezet. Het arrestatieteam hoefde uiteindelijk niet op te treden omdat de verdachte zich vrijwillig meldde. Het wapen werd in beslag genomen. De politie deed ter plaatse onderzoek. Vermoedelijk ligt er een conflict in de relationele sfeer ten grondslag aan de bedreiging.
Politiehelikopter
Naast het arrestatieteam werd er ook een helikopter ingezet om toezicht te houden vanuit de lucht. We kunnen ons voorstellen dat veel inwoners van Deventer dit hebben gehoord en misschien vragen hebben. De politie zet de helikopter altijd in met een goede reden. Het kan voorkomen dat de helikopter in de vroege ochtend, ’s avonds of ‘s nachts boven uw huis vliegt in verband met een politie-inzet op de grond. Zo ondersteunt de Luchtvaartpolitie de Nederlandse politie 24 uur per dag met acht helikopters. Met behulp van de politieheli kunnen eenheden op de grond slagvaardiger en sneller optreden bij incidenten, zoals roofovervallen en vermissingen.

2018412843 AC