Den Hoorn - Getuigen gezocht van gevaarlijk rijgedrag

26 september 2018 10:31
Bron: Politie.nl

De politie ontving dinsdag 25 september omstreeks 20:15 uur een melding dat een personenauto op de kruising Hoornseweg met de Hoornsekade was aangereden door een wit busje met een Engels kenteken. De betrokken witte bus, een Ford Transit Connect, reed door en botste vervolgens op de Victoria tegen een lantaarnpaal aan, waardoor een andere personenauto beschadigd raakte. De bestuurder liet de bus in de wijk achter en ging er te voet vandoor. Na onderzoek hielden agenten in een woning in Delft omstreeks 23:45 uur een 26-jarige man aan. De politie onderzoekt de zaak.

Na de eerste aanrijding op de kruising ging de bestuurder van het aangereden voertuig achter het witte busje aan. Hij zag daarbij dat het witte busje op de Hoornseweg gevaarlijk rijgedrag vertoonde en de Victoria opreed. Toen het witte busje daar tegen een lantaarnpaal aanreed, viel deze om, waardoor een daar geparkeerde auto beschadigd raakte. Daarna reed het witte busje door en parkeerde de bestuurder het busje aan de Dirjespeer in een parkeervak. Vervolgens ging de bestuurder er te voet vandoor. Agenten namen de witte bus voor nader onderzoek in beslag. De politie nam twee aangiftes op van de auto’s die beschadigd raakten. Onderzoek door agenten leidde uiteindelijk naar de 26-jarige man uit Delft. Na zijn aanhouding namen agenten een alcoholtest af, hij bleek gedronken te hebben. Ook namen agenten een bloedproef om te onderzoeken of er drugs in zijn bloed zat. Hier testte hij positief op.

Getuigen gezocht
De politie sprak al met een aantal getuigen. Hebt u nog niet met de politie gesproken, maar zag u ook het witte busje, Ford Transit Connect met Engels kenteken, rijden op dinsdag 25 september tussen19:45 uur en 20:30 uur in de omgeving van Den Hoorn? En zijn er u dingen opgevallen aan het rijgedrag of specifiek aan de bestuurder? Of hebt u camerabeelden gemaakt van het incident? Neem dan contact op met politie Westland via 0900-8844. Liever anoniem, bel M. 0800-7000.