Nieuwegein - Gezocht - Inbrekers stelen voor 10.000 euro uit parfumerie

10 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Inbrekers maken in winkelcentrum Cityplaze een grote hoeveelheid flesjes parfum en andere cosmeticaproducten buit. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de gestolen spullen. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 7 maart 2018.

Het gebeurt in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december 2017. In winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein is het overdag gezellig druk, maar 's nachts ligt het er verlaten bij. Rond 03.00 uur die nacht verstoren inbrekers ruw de rust. Ze forceren de deur van de parfumerie en slaan in een paar minuten tijd hun slag. Ze richten een ravage aan en stelen voor 10.000 euro aan parfum.

Bewakingsbeeld

Op het beeld van de bewakingscameer is te zien hoe drie mannen parfum in grote tassen laden. Een vierde persoon blijft wachten op een scooter. Met tassen vol parfum en andere cosmeticaproducten gaan ze er snel vandoor. Ze laten een ravage achter, in de winkel maar ook buiten op de stoep liggen tientallen kapotte parfumflesjes. 

Merken

Het gaat om allerlei merken zoals Guess, Bruno Banani, Armani, Paco Rabane, James Bond, Dior, maar ook dure crèmes van Biotherm en Clinique.

Signalementen

Verdachte 1:

had een donkere bivakmuts op
droeg een donkere jas met capuchon
had een strakke, donkere broek aan
droeg donkere schoenen.

Verdachte 2:

had een donkere bivakmuts op
droeg een zwart regenpak met reflecterende streep op de rug en onder op de broekspijpen
had rode handschoenen aan
droeg zwarte schoenen.

Verdachte 3:

had een donkere bivakmuts op
droeg een zwarte bodywarmer met een capuchon over het hoofd
had onder de bodywarmer een jas met blauwe mouwen aan
droeg een donkere broek.

De vierde verdachte blijft buiten wachten, van hem of haar is geen signalement. 

Heeft u in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december 2017 nabij Cityplaza iets verdachts gezien dat misschien iets met deze inbraak te maken heeft?
Heeft u gezien waar de inbrekers met hun buit heen zijn gevlucht?
Weet u misschien wie de verdachten zijn?
Weet u misschien waar de gestolen spullen gebleven zijn?

 Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.
2017369083
Thu Dec 07 00:00:00 CET 2017
Nieuwegein

gezocht