Sint Jansteen - Twee dronken bestuurders in zelfde auto

25 maart 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Twee 18-jarige jongens uit Terneuzen kregen zaterdag 24 maart meerdere bekeuringen. Ze reden, kort na elkaar, in de dezelfde auto, ze waren op dat moment allebei beschonken.

Agenten zagen rond 3.45 in Sint Jansteen op de Verrekijker een auto over de weg slingeren. Ze gaven de bestuurder een stopteken. De auto stopten en agenten spraken de bestuurder aan. Die gaf ineens gas en ging er vandoor. Op de Visserijstraat stapte de jongeman uit en ging te voet verder. Het lukte een hondengeleider om de verdachte op te sporen op de Puttingstraat. De verdachte bleek niet over een rijbewijs te beschikken, ook bleek hij onder invloed van alcohol te zijn.
Zoekactie
Tijdens de zoekactie naar de voortvluchtige bestuurder kwamen twee politie-bikers op de Antoniusdreef een andere auto tegen die zich daar had vastgereden. Ze controleerden de 27-jarige Belgische bestuurster. Ze bleek dusdanig dronken achter het stuur te zitten dat haar rijbewijs is ingevorderd.

 
Ondertussen
Een andere 18-jarige jongen uit Terneuzen, die ook in de auto op de Verrekijker zat, was ondertussen weer met de auto gaan rijden. Dat deed hij met gedoofde lichten, een methode die mensen vaak gebruiken om uit het zicht van de politie te blijven. Agenten gaven de auto een stopteken dat in eerste instantie werd genegeerd. Op de Hovestraat stopte de bestuurder. Ook de verdachte bleek te veel te hebben gedronken. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. De jongeman die op de Puttingstraat werd aangehouden kreeg bekeuringen voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken en wegrijden met piepende banden. De tweede bestuurder kreeg bekeuringen voor rijden onder invloed en rijden zonder licht.

Utrecht Achterveld

Aanhouding Alcohol
  • 59a81b2f70b732c47b709a091fe37297