Soest - Gezocht - Gezocht: ramkrakers juwelier Soest

25 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Met een flinke knal rijdt in de nacht van zondag 15 op maandag 16 april een Opel Astra door de pui van juwelier Colitico aan de Van Weedestraat in Soest. Drie mannen slaan hun slag en plunderen de vitrinekasten. Met een flinke buit verdwijnen de drie in de nacht.

Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is en fragment van de uitzending van 23 mei 2018 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

 

OPEL ASTRA

De grijze Opel Astra die de daders gebruiken om door de pui van de winkel te rijden, is in augustus vorig jaar al gestolen vanaf de Roelandplaats in Amersfoort. Dat betekent dat de daders de auto mogelijk al die tijd al in hun bezig hadden. De kentekenplaten op de auto werden ook vorig jaar zomer al gestolen.
 

WERKWIJZE

De mannen zijn met z'n drie├źn. Twee van hen houden zich bezig met het leegroven van de vitrines terwijl de derde persoon het rolluik omhoog houdt en de buit in een tas stopt.
 

DADERS

Na de ramkraak verdwijnen de mannen. De politie zet die nacht nog een grote zoekactie op touw, maar helaas vindt de politie de daders niet. Wel wordt een man aangehouden die zich in de omgeving van de plaats delict verdacht ophield. Deze 23-jarige man uit Almere werd later weer vrijgelaten omdat niet kon worden aangetoond dat hij iets met de zaak te maken heeft.
 

BUIT

Tijdens de ramkraak hebben de daders voor duizenden euro's aan horloges en gouden sieraden met diamanten weten te bemachtigen.
Wie weet of iemand een zilver metallic Opel Astra sinds september 2017 in zijn bezit had, maar die na de ramkraak van 16 april niet meer heeft? We noemen nu geen kenteken, omdat in Amersfoort een soortgelijke Opel Astra rondrijdt, waar dat kenteken origineel op thuis hoort.

Wie is getuige geweest van de ramkraak?

Wie weet wie er mogelijk bij de ramkraak waren betrokken?
Wie herkent de ramkrakers? Mogelijk door de combinatie met een zilver metallic Opel Astra waar zij voor de ramkraak over beschikten en daarna niet meer.

Heeft u informatie over de zaak die leidt naar de identiteit of aanhouding van de daders? Belt u dan met tips naar de gratis Opsporingstiplijn van de politie via 0800-6070. Of bel gratis naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.
2018105452
Mon Apr 16 00:00:00 CEST 2018
Soest

gezocht

Utrecht Amersfoort

Aanhouding Diefstal
  • d7fded25b02690b27fb51a4083740826