Amersfoort - Cobra's in beslag genomen en verdachten aangehouden

31 december 2018 11:33
Bron: Politie.nl

De politie heeft vrijdagavond 28 december in Amersfoort twee verkopers van illegaal vuurwerk op heterdaad betrapt en bij het onderzoek daarna Cobra’s (knalvuurwerk) in beslag genomen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie hield de politie die avond een 39-jarige Amersfoorter kort in de gaten, omdat hij in illegaal vuurwerk zouden handelen. De informatie bleek te kloppen. De agenten zagen namelijk rond 20.45 uur dat de verdachte en zijn 40-jarige metgezel uit Zeewolde op de hoek van de Puntenburgerlaan en de Flevostraat vanuit een auto 20 nitraatbommen en 3 Cobra's afleverden aan twee andere mannen. De agenten hielden de beide kopers (26 en 33 jaar en beide uit Amersfoort) staande en namen hun vuurwerk in beslag.
 
Huiszoeking
Andere agenten controleerden daarna de verkoper en zijn metgezel op de Balladelaan aan en doorzochten de auto. Daarin vonden ze 46 Cobra's en namen die in beslag. Vervolgens doorzochten de agenten de woning van de verkoper en troffen daar nog eens 31 Cobra's aan, die in beslag werden genomen.

De aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie doet nader onderzoek en maakt tegen alle vier de mannen proces-verbaal op.

Utrecht Amersfoort

Aanhouding
  • 4db821196654aec48390d31c44f4d5ec