Amersfoort - Verdachte van aanrandingen aangehouden

18 januari 2019 13:10
Bron: Politie.nl

De politie heeft vrijdagmorgen 18 januari j.l. in de binnenstad van Amersfoort op heterdaad een man aangehouden op verdenking van het aanranden van twee vrouwen die ochtend. Getuigen en eventuele andere slachtoffers van deze verdachte worden verzocht zich te melden.

Deze morgen om 09.00 uur werd een vrouw, die over de Langestraat fietste, door de verdachte lastiggevallen en aangerand. Ongeveer een kwartier later overkwam een andere vrouw op de Weverssingel hetzelfde. Zij was zo slim om met haar telefoon een foto van de verdachte te maken en belde de politie.
Aanhouding
Agenten herkenden de man die door het slachtoffer op de foto was gezet. Het gaat om een 43-jarige Amersfoorter. Zij  konden hem nog geen twee uur later aanhouden. De politie doet onderzoek. In verband hiermee sluit de politie niet uit dat nog meer vrouwen of meisjes slachtoffer zijn geworden van dezelfde man.
De politie vraagt
Heeft u iets van de aanrandingen gezien of bent u zelf slachtoffer geworden van deze verdachte met het hierna vermelde signalement?

lichtgetint uiterlijk (Surinaams)
leeftijd 43 jaar, maar lijkt een jaar of 10 jonger
slank postuur
snorretje
zwarte pet op met een Nike logo
grijze gewatteerde jas met capuchon over zijn hoofd
blauwe spijkerbroek
zwarte schoenen met witte zolen
opvallend loopje.

Twijfel dan niet, maar meld u bij de politie in Amersfoort 0900-8844.