Vier straatrovers aangehouden in Amersfoort

27 mei 2019 17:19
Bron: Politie.nl

Op zondagavond 26 mei werden vier verdachten van een straatroof aangehouden, die zij vermoedelijk vlak daarvoor hadden gepleegd. De politie wil graag meer informatie over deze zaak en zoekt getuigen.

Rond 21.10 uur kwam een melding van een beroving aan de Van Almondestraat. Twee jongens (16 jaar uit Utrecht) waren beroofd van hun spullen door vier andere jongens. Agenten gingen erheen en troffen de slachtoffers aan. Zij vertelden dat  zij door vier onbekende jongens werden aangesproken, waarna zij werden ingesloten door hen. De verdachten wilden de tas en de jas van de slachtoffers hebben. Toen deze niet snel werden gegeven werd één van de slachtoffers geslagen. Ook werden er honden op hen afgestuurd en werd één van hen gebeten. Uiteindelijk gingen de verdachten ervandoor met een tas en een jas, waar waardevolle spullen inzaten. De politie is direct op zoek gegaan naar de verdachten en trof twee van hen aan op straat. Na kort onderzoek konden de andere twee bij hun huis worden aangehouden. De verdachten, jongens van 16 en 17 jaar oud uit Amersfoort , zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Getuigen

Volgens een getuige hebben de verdachten in hun vlucht iets weggegooid. De politie heeft nog gezocht naar deze spullen, maar niet gevonden. Zijn er mensen die iets weten over deze spullen of die ons meer kunnen vertellen over de vluchtroute van de verdachten, dan vragen wij hen zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.