Verdachte na achtervolging aangehouden in Amersfoort

Foto: politie.nl

15 juni 2019 09:45
Bron: Politie.nl

Door de melding van een alerte getuigen kan de politie, in de nacht van vrijdag 14 juni op zaterdag 15 juni, een man aanhouden die verdacht wordt van een inbraak op de Hanzeboulevard. De recherche zoekt getuigen.

Rond 00:30 uur komt een melding binnen van een inbraak op de Hanzeboulevard in Amersfoort. Een alerte getuige geeft een goed signalement door van een auto die mogelijk bij de inbraak is betrokken. Een surveillerende agent hoort de melding en ziet al snel de auto rijden. Hij zet de achtervolging in. De auto gaat er vandoor.

 

Achtervolging

Er ontstaat een lange achtervolging over de A1, A27, A12 en de A2. Uiteindelijk rijdt de vluchtauto Amsterdam in en komt tot stilstand tegen een paal op de President Kennedylaan in Amsterdam. In de auto zat één man. Hij is meteen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het gaat om een 46-jarige man uit Amsterdam.

 

Getuigen gezocht

De Amsterdammer wordt verdacht van een inbraak in een bedrijfspand aan de Hanzeboulevard. Het onderzoek naar de inbraak gaat verder. De recherche wil graag getuigen spreken die iets afgelopen nacht hebben gezien, rond 00:30 uur, in de omgeving van de Hanzeboulevard. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de recherche van politie Amersfoort door te bellen met 0900 8844. Wie liever anoniem reageert, kan bellen met 0800 - 7000 (Meld Misdaad Anoniem).