Amersfoort - Diefstal taximeters

7 oktober 2016 10:22
Bron: Politie.nl

Op dinsdag 27 september werd een 32-jarige Amersfoorter door de politie aangehouden op verdenking van heling. Die avond kreeg de politie de tip dat er die avond vermoedelijk gestolen taximeters verkocht werden ter hoogte van de Noordewierweg.

Zoeking
Ter plekke zou een 20-jarige Amsterdammer drie taximeters kopen. Hij was de koop aangegaan, omdat een vriend van hem bij dezelfde verkoper eerder gedupeerd was; bij de installatie van de meter in de taxi bleek deze gestolen te zijn. Via informatie van de leverancier van de drie taximeters werd dezelfde avond de verkoper uit Amersfoort achterhaald en in zijn woning aangehouden op verdenking van heling.

Bij deze 32-jarige Amersfoorter werd een zoeking in de woning gedaan. In de woning werden nog vier taximeters, een Jammer(blokkeert o.a.GPS-signalen) en 57,14 gram aan verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Van de in totaal acht taximeters bleken er zes eerder gestolen te zijn in Amersfoort en één meter in Nieuwegein. Van een achtste meter was geen aangifte van diefstal gedaan.

Na verhoor werd de verdachte op 29 september heengezonden. Het Openbaar Ministerie bepaalt de strafrechtelijke vervolging na afronding van het onderzoek.

 

Utrecht Amersfoort

  • f4e59395c1bfda51bf4a7974fc9b57cb