Amersfoort - Jongen gewond na ongeval

12 januari 2017 11:48
Bron: Politie.nl

Woensdagavond 11 januari raakte een 14-jarige Amersfoorter gewond nadat hij met zijn scooter ten val kwam.

Rond 23.45 uur zag een motoragent een scooter rijden op het fietspad van de Stadsring die reed in de richting van de Van Randwijcklaan. De agent gaf de bestuurder een stopteken, die dit negeerde en zijn snelheid verhoogde. De motoragent ging achter hem aan en zag hoe de bestuurder de rijbaan van tegemoetkomend verkeer opreed, wat zorgde voor een gevaarlijke situatie. Vervolgens reed de bestuurder via de middengeleider naar de juiste rijbaan op de Hogeweg. Ondertussen bleef hij het stopteken negeren en reed al slingerend door.

Toen de Amersfoorter het fietspad op wilde rijden, zag hij daarbij vermoedelijk een stoeprand over het hoofd. Door het oprijden van de stoeprand, begon de scooter te slingeren en kwam tegen een muurtje tot stilstand. De jongen lag op de grond, stond op en wilde wegrennen. De agent wist dit te voorkomen door hem onder controle te brengen en schakelde hulpdiensten in. Een ambulance nam de gewonde jongen mee naar een ziekenhuis waar bleek dat hij een beenbreuk heeft.

De Amersfoorter kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en rijden zonder verzekering. Een onderzoek naar de toedracht is ingesteld. Ten tijde van het ongeval werd er door omstanders gefilmd. Hen wordt gevraagd deze filmpjes te delen met de politie via dit tipformulier.

Utrecht Amersfoort

  • f7950ec30d5ad0bc7d79280a9f1f0b2f