Aantal woninginbraken in Baambrugge blijft nagenoeg gelijk

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Baambrugge

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Baambrugge is dit in de eerste vijf maanden van dit jaar 1 keer gebeurd, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Baambrugge is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 1 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Utrechtse plaats. In dezelfde periode vorig jaar was dat er ook 1, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Utrecht staat de teller op 1026. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 1359, wat neerkomt op een daling van 24,5 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Baambrugge of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Baambrugge en provincie Utrecht, in het dossier Woninginbraken.