Bilthoven - Gezocht - Hoogbejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

25 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een 80-jarige vrouw uit Bilthoven komt terug van een bezoekje aan de supermarkt als ze in de hal van het appartementencomplex aan de Grote Beer wordt aangesproken. Wat begint als een vriendelijk gesprek, eindigt uiteindelijk in de diefstal van haar pinpas.

Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van de uitzending van 23 mei 2018 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

 

METHODE

Een vrouw van begin 40 jaar vraagt de bejaarde vrouw op welke verdieping zij moet zijn in het complex. Toevallig moet de jongere vrouw daar ook zijn en samen staan ze in de lift. Vervolgens scheiden de wegen wanneer de twee de lift uitstappen.
 

TRUC

Wanneer de vrouw in huis haar boodschappen opbergt, wordt er op het raam geklopt. Voor de deur staat de vrouw die eerder met de oudere vrouw in de lift stond. In gebrekkig Engels legt zij uit dat degene bij wie ze op bezoek zou gaan niet thuis is, en vraagt of de vrouw pen en papier heeft om een briefje achter te kunnen laten. De vrouw wil pen en papier pakken, maar sluit eerst haar voordeur. In de keuken staat de vrouw toch plots naast haar. Voor ze er iets van kan zeggen schrijft de vrouw een briefje. Ze vraagt tot twee keer toe om een glas water om tijd te rekken, terwijl een handlanger waarschijnlijk het huis doorzoekt.
 

PINPAS

Uiteindelijk vertrekt de vrouw op aandringen van de bejaarde vrouw. De volgende dag ontdekt de vrouw dat haar pinpas is verdwenen. Er is dan al 1200 euro van de rekening gehaald. Op bewakingsbeelden van de pinautomaat is te zien dat een man met de gestolen pas pint.
 

SIGNALEMENTEN

Man

is van middelbare leeftijd
heeft een lichtgetinte huidskleur
had een donkere baard
droeg een petje
had een zwarte leren jas aan

Vrouw

leeftijd begin 40
heeft een lichtgetinte huidskleur, mogelijk van Oosteuropese afkomst
lengte rond de 1,65 meter
heeft een stevig postuur
droeg een beige hoofddoek
had een donkere jas aan

Weet u wie deze man en vrouw zijn? Heeft u tips? Laat het weten via de gratis Opsproringstiplijn van de politie op 0800-6040. Of bel gratis naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.
2017292609
Sat Sep 23 00:00:00 CEST 2017
Bilthoven

gezocht

Utrecht Bilthoven

Diefstal
  • a2f2461795408b05ebb765a49bbfe98c