Verdachte van beroving vrouw aangehouden in Driebergen-Rijsenburg

7 juni 2019 11:54
Bron: Politie.nl

Bij haar woning aan de Engelenburg in Driebergen-Rijsenburg is woensdagavond 5 juni een vrouw van haar geld beroofd door een man, die haar met een mes bedreigde. De politie deed onderzoek en slaagde erin de verdachte binnen 24 uur op te sporen en aan te houden.

Toen het slachtoffer die woensdagavond even na 19.00 uur alleen buiten was bij haar woning, zag een man op een fiets kennelijk zijn kans schoon om de vrouw te beroven. Hij bedreigde haar met een mes en eiste geld. Even later ging hij er met een onbekend geldbedrag vandoor. Het hevig geschrokken slachtoffer bleef gelukkig ongedeerd en belde 112. Agenten gingen er direct op af en zochten in de omgeving naar de verdachte, maar die bleek spoorloos verdwenen. Het slachtoffer deed aangifte en kon de politie een goed signalement van de dader geven. Daarmee startte de recherche meteen een onderzoek en kwam de verdachte op het spoor. De verdachte is een 57-jarige inwoner van Driebergen-Rijsenburg. Agenten hielden de verdachte donderdagmiddag in zijn woning aan en namen hem voor verhoor mee naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld en wordt voor de officier van justitie geleid.

Getuigenoproep

De dader is een blanke man met donkerblond krullend haar en een baard. Hij is circa 1,73 meter lange man en reed op een zwarte fiets. Mogelijk zijn er nog andere mensen die beroofd zijn door dezelfde persoon. Als dat zo is, roept de recherche deze mensen op zich bij de politie te melden. Ook getuigen van de beroving op de Engelenburg worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of maak gebruik van Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.