Bestuurder wijst politie op zijn 700 hennepplanten in Driebergen-Rijsenburg

Foto: politie.nl

7 augustus 2019 13:01
Bron: Politie.nl

Politieagenten hielden op 6 augustus een bestuurder staande na onnodig links rijden en het zwaaien met zijn middelvinger. De bestuurder had openstaande boetes ter waarde van 10.466,95 euro en in zijn auto werden onder andere 700 hennepplanten gevonden.

Politieagenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid reden dinsdagavond op de A2 richting Breukelen. Op de middelste rijbaan zagen zij een auto met 110 kilometer per uur rijden, terwijl de toegestane snelheid er 130 kilometer per uur was. Het voertuig werd door verschillende auto’s rechts ingehaald, waarop de agenten besloten om de auto naar de meest rechterbaan te sturen.

Middelvinger
Na het wijzen op het onnodige links rijden, reden de agenten de auto voorbij. Binnen de kortste keren werden de agenten weer ingehaald door dezelfde auto. De bestuurder hing over de bijrijder heen en zwaaide hevig met zijn middelvinger. Hierop werd besloten de bestuurder alsnog staande te houden en te verbaliseren voor onnodig links rijden en hem aan te spreken op zijn beledigende gedrag.

Signalering
De bestuurder werd staande gehouden, waarna bleek dat hij nog openstaande boetes had met de totale waarde van €10.446,95. De bestuurder werd gevraagd om een kentekenbewijs, wat hij niet bleek te hebben. De auto zou geleend zijn van een vriend uit België.
De bijrijder had geen geldig legitimatiebewijs. Zij bleek ook nog gesignaleerd te staan voor een bedrag van €1911,-.

Dozen
Al die tijd hadden meerdere dozen en tassen die achter in de auto stonden al de aandacht van de agenten getrokken. Op de vraag naar de inhoud antwoordde de bestuurder dat het met grond en gereedschap te maken had, maar de precieze inhoud kende hij niet. Na het openen van de achterklep kwamen er nog eens vier dozen tevoorschijn. De bestuurder openende een van deze dozen waarin verschillende jonge hennepplantjes zaten. De bestuurder verklaarde vervolgens dat hij de plantjes naar Antwerpen vervoerde en niet wist dat dit niet mocht.

Fouillering
Op het bureau werd de bijrijder door een agente gefouilleerd. Daarbij werden er nog eens een rolletje van zeventwintig biljetten van vijftig euro, een stapel van drie biljetten van vijftig euro en dertien biljetten van twintig euro gevonden. Ook werden er twee gripzakjes met hash aangetroffen.

Inbeslagname
Uiteindelijk zijn twee telefoons, de auto en inhoud, het geld en de twee gripzakjes met hash in beslag genomen.