Eemnes - Verdachten van autokraak op heterdaad aangehouden

24 januari 2019 10:19
Bron: Politie.nl

De politie heeft in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 januari drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een autokraak in de Kerkstraat in Eemnes.

Die nacht omstreeks 01.30 uur werd er in een geparkeerde auto ingebroken in de Kerkstraat. Een getuige zag drie personen die zich verdacht bij de auto ophielden en belde 112. Agenten gingen er direct op af en hielden even later op het Torenzicht een van de verdachten aan, die aan het signalement voldeed. De beide andere verdachten waren gevlucht en bij het zoeken naar dit duo zette de politie een helikopter in.  Met behulp van een camera met warmtebeeld ontdekte de bemanning van de helikopter op de Parklaan een auto waarin het  duo zich schuilhield. In hun auto lagen goederen die vermoedelijk afkomstig waren uit de eerder opengebroken auto. Ook deze twee verdachten  werden vervolgens aangehouden.

De verdachten zijn jongemannen van 18, 19, 21 jaar en komen uit ’s-Hertogenbosch.  De politie doet onderzoek en maakt proces-verbaal op.