UTRECHT / IJSSELSTEIN - Verdachte drugshandel aangehouden

16 januari 2019 13:32
Bron: Politie.nl

Een 28-jarige man uit IJsselstein is dinsdag 15 januari aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen na een onderzoek van enkele maanden. De man wordt ervan verdacht geruime tijd harddrugs te hebben verkocht in Utrecht, maar ook in andere plaatsen in de regio, zoals Houten, Zeist en De Bilt. In Utrecht was hij vooral actief in de omgeving van opvanglocaties voor drugsverslaafden.

De verdachte werd buiten heterdaad in zijn woning aangehouden. Een medeverdachte, een 22-jarige man uit Utrecht, werd op heterdaad aangehouden toen hij drugs verkocht op de Zeemanlaan in Utrecht. Hij was in het bezit van een handelshoeveelheid vermoedelijke harddrugs. De IJsselsteiner had eveneens een handelshoeveelheid vermoedelijke harddrugs op zak.
Zoeking en inbeslagname
In de woning van de verdachte werd huiszoeking gedaan met een speurhond en met hulp van de Douane. Op diverse kostbare zaken, waaronder een auto, contant geld en meerdere paren dure schoenen, werd beslag gelegd in het kader van een eventuele ontnemingsvordering.
Start onderzoek
Aanleiding voor het onderzoek, dat inmiddels circa vijf maanden loopt, waren verschillende signalen van drugshandel die bij de politie binnen kwamen. Buurtbewoners van de Zeemanlaan in Utrecht maakten melding van overlast door dealers en verslaafden in hun woonomgeving. Maar ook kwam anonieme informatie binnen. Daarbij werd een kenteken genoemd en viel ook de naam van de IJsselsteiner.
Achtervolging
De IJsselsteiner trok daarnaast in december 2017 de aandacht van de politie omdat hij er vandoor ging toen agenten hem wilden controleren op de Kardinaal de Jongweg in Utrecht. Er ontstond een achtervolging. Later werd op de plek van de controle een etuitje met harddrugs aangetroffen.
Nader onderzoek
De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Nader onderzoek moet duidelijk maken welke rol de IJsselsteiner speelt in de regionale drugshandel en wat de rol is van zijn medeverdachte.