Leersum - Gezocht - Fietsen gestolen bij cultureel centrum

12 mei 2018 06:01
Bron: Politie.nl

Terwijl een vrouw bij cultureel centrum De Binder.aan de Hoflaan EHBO-les krijgt, steelt een dief haar elektrische fiets die voor de deur staat. En zij is die avond in Leersum niet het enige slachtoffer van fietsendiefstal. De politie zoekt de nog onbekende verdachte of verdachten en de gesloten fietsen. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 9 mei 2018.

Het gebeurt 's avonds op 15 november 2017.  In totaal verdwijnen die avond in Leersum drie fietsen spoorloos. En daar blijft het niet bij. Op precies dezelfde pleksteelt een dief twee weken later weer een fiets. Of alle vier de fietsen door dezelfde dader zijn gestolen is nog niet duidelijk.

Camerabeelden

Van twee van de diefstallen zijn beelden. Hoewel de beelden niet van de hoogste kwaliteit zijn, hoopt de recherche dat details of de houding van de dief kan leiden naar een verdachte.

Signalementen

Omdat niet zeker is dat de diefstallen door dezelfde dader zijn gepleegd, hebben we in beide zaken een signalement. Bij de eerste diefstal gaat het om een:

man
met een donkerblauwe jas met capuchon
een lichtblauwe spijkerbroek en
lichtblauwe schoenen.

Bij de diefstal twee weken later gaat het om:

iemand
met een lichtkleurige jas
een petje
een donkere broek en
zwarte schoenen.

Heeft u gezien wie de fietsen stalen of weet u misschien wie de verdachte is of wie de verdachten zijn? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.
2017347936
Wed Nov 15 00:00:00 CET 2017
Leersum

gezocht

Utrecht Leersum

Diefstal
  • 72f4f32d48454a3964c0ddc9bd66429e