Woningen in Meerkerk vaker doelwit van inbrekers

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Meerkerk

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. De teller staat voor de eerste vijf maanden van dit jaar voor Meerkerk op 4, een stijging vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Meerkerk is dit jaar gestegen. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 4 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Utrechtse plaats. In dezelfde periode vorig jaar was dat er 1, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Utrecht noteerde een daling van 24,5 procent tot 1026. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 1359. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Meerkerk of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Meerkerk en provincie Utrecht, in het dossier Woninginbraken.