Nieuwegein - Gezocht - Scooterdief gefotografeerd door slachtoffer

20 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Een meisje van 16 wordt bedreigd door een man met een mes. Hij steelt haar scooter. Snel maakt ze een paar foto's van 'm. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en de scooter. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 18 juli 2018.

Het gebeurt donderdagmiddag 31 mei 2018.  Het meisje bij staat haar geparkeerde scooter te wachten op de hoek van de Goudpluviersingel en de Fuutstraat. Ze heeft afgesproken met een bekende. Die is er nog niet en daarom belt ze even. Het is dan 13..50 uur.

Beetgepakt en bedreigd

Als ze aan het bellen is ziet ze dat een jongen vanuit de Duikeendtunnel haar kant op komt lopen. De jongen loopt langs haar heen de Goudpluiviersingel op en ze besteedt verder geen aandacht aan hem. Maar dan wordt ze van achteren stevig bij haar sjaal beetgepakt. De jongen die haar net was gepasseerd staat voor haar. Hij bedreigt haar met een mes, knijpt haar keel dicht en eist de sleutels van de scooter. Die geeft ze, waarna de jongen er met haar scooter vandoor gaat.

Het meisje reageert meteen en maakt enkele foto's van de vluchtende straatrover. Jammer genoeg komt zijn gezicht niet in beeld.

Signalement

jongeman
blanke huidskleur
leeftijd 17 á 18 jaar
lengte ongeveer 1,80 meter
normaal postuur
vermoedelijk blauwe ogen
donkerblond haar
droeg een zwarte North Face-jas met capuchon
had een groene joggingbroek aan
droeg zwarte sneakers met witte zoolrand en een metaalkleurig stukje op de hak.

Het is goed mogelijk dat hij uit de omgeving komt, omdat hij lopend was.

Scooter

De scooter is een mat grijze Piaggio Zip C25 van het bouwjaar 2017, origineel kenteken DJH69R, maar mogelijk nu met een valse kentekenplaat. Wat aan de scooter opvalt is dat hij een hoog getint windscherm heeft en dat het scherm links schaafschade heeft, de linker spiegel zit los, aan beide zijden zijn de kappen onder het zadel beschadigd. Links voor zit schade op de kuip en op het stuur is aan de linkerkant een plastic rondje van de omhuizing ingedrukt.

Heeft u  iets van deze straatroof gezien?
Weet u misschien wie de verdachte is?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.
2018153698
Thu May 31 00:00:00 CEST 2018
Nieuwegein

gezocht

Utrecht Nieuwegein

Beroving Wapenbezit
  • 470503ff6119891d82560f60e9204593