Niet voldoen aan bevel of vordering in Nieuwegein

Foto: politie.nl

19 april 2019 10:57
Bron: Politie.nl

De politie maakt een dossier op tegen een bromfietsbestuurder voor het niet voldoen aan bevel/vordering, rijden zonder rijbewijs en op verdenking van het rijden onder invloed.

Op 19 april ziet de politie rond 01.00 uur een 30-jarige man uit Nieuwegein tegen de rijrichting in over een rotonde aan de Sluyterslaan rijden. De agent geeft het stopteken en spreekt de man vanuit de politieauto meermaals aan met verzoek om even te stoppen. Hier voldoet de man niet aan en rijdt weg de wijk in. Bij de Mendes da Costalaan spreekt de politie via het geopende portierraam hem nogmaals aan als ze naast hem rijden. Plotseling begint de man te slingeren en komt ten val. De agent stopt direct, maar kan niet meer voorkomen dat hij het been van de verdachte raakt met de auto.

De verdachte liep beenletsel op en is naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat hij na een blaastest een ‘A’ blies van Alcohol, volgt er bloedonderzoek. Verder verklaarde de man dat hij geen rijbewijs had. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

 

Utrecht Nieuwegein

Verkeer
  • 28b54c969652790c9e313cb4e1dd30d4