Nieuwegein - Gezocht - Parfum gestolen uit winkel in Nieuwegein

15 februari 2018 05:01
Bron: Politie.nl

Een parfumerie in Nieuwegein krijgt binnen twee dagen bezoek van dezelfde dief en een paar maanden later nogmaals. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 14 februari 2018 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld. Eerder besteedde het programma aandacht aan deze zaak in de uitzending van 6 december 2017.

Op donderdag 24 augustus 2017 komt een man de parfumerie aan de Passage in winkelcentrum Cityplaza binnen. Hij pakt twee flesjes parfum van het merk Viktor & Rolf Spicebomb. Hij zet de rest van de flesjes vooraan, zodat het niet direct opvalt dat er twee flesjes ontbreken. Hij houdt de doosjes tegen zijn oor alsof hij aan het telefoneren is. Daardoor zijn de doosjes hoger dan de detectiepoortjes en gaat het alarm niet af. En zo verdwijnt de man met twee flessen parfum, die samen zo'n 130 euro waard zijn. Twee dagen later doet hij het nog een keer.

Signalement van de verdachte

man
blanke huidskleur
leeftijd rond de 40 jaar
lengte circa 2 meter
blond haar met inhammen
droeg de eerste keer een grijze polo met de letter A.
had de tweede keer een roze/blauw gestreepte polo aan
droeg de derde keer een blauwe jas met logo op de linker mouw, een blauwe broek en bruine schoenen.

Herkent u de verdachte op de beelden van de beveiligingscamera of weet u misschien wie de verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.
De 'bellende' parfumdief die we begin december 2017 lieten zien, heeft weer toegeslagen bij de parfumerie in winkelcentrum Cityplaza. Dit keer gebruikte hij een andere truc. In augustus 2017 steelt de dief tot twee keer toe parfum. Hij houdt de flesjes parfum als een telefoon aan zijn oor, om de alarmpoortjes te omzeilen. In december 2017 verschijnt de man weer in de winkel en stopt een aantal flesjes in de mouw van zijn jas. Als hij de winkel uitloopt, krabt hij uitgebreid op zijn hoofd, waardoor zijn armen - en dus ook de flesjes parfum - boven de alarmpoortjes komen. Op die manier steelt hij voor 160 euro aan flesjes parfum. 
2017285190
Sat Aug 26 00:00:00 CEST 2017
Nieuwegein

gezocht

Utrecht Nieuwegein

Diefstal
  • 4ce6f4597d2cae8d64f425c29076e243