Inbrekers lijken Nieuwland over te slaan dit jaar

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Nieuwland

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Nieuwland is dit in de eerste vijf maanden van dit jaar echter nog geen enkele keer gebeurd, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Nieuwland is dit jaar gedaald. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie nog geen enkele inbraak of -poging geregistreerd in de Utrechtse plaats. In dezelfde periode vorig jaar was dat er 1, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Utrecht staat de teller op 1026. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 1359, wat neerkomt op een daling van 24,5 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Hoewel inbrekers Nieuwland dus links lijken te laten liggen, wordt er op andere plekken wel degelijk ingebroken. Benieuwd waar? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Nieuwland en provincie Utrecht, in het dossier Woninginbraken.