Inbrekers slaan minder vaak toe in Soest

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Soest

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Soest is dit in de eerste vijf maanden van dit jaar 16 keer gebeurd, een daling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Soest is dit jaar enorm gedaald. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 16 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Utrechtse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 44, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Voor heel de provincie Utrecht staat de teller op 1026. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 1359, wat neerkomt op een daling van 24,5 procent. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Soest of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Soest en provincie Utrecht, in het dossier Woninginbraken.