Soest - Gezocht - Gemaskerde jongeman overvalt bewoners

2 maart 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Een ouder stel uit Soest staat in hun huis aan de Wijnand Toplaan opeens oog in oog met een gemaskerde insluiper. Het gaat om een overval, maar de vrouw jaagt de jongeman het huis uit. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 28 februari 2018 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Deze zaak is al wat ouder, maar de politie hoopt toch nog op nieuwe aanknopingspunten om de verdachte op te kunnen sporen.  Het gebeurt zaterdagavond 8 juli 2017. Het is die dag lekker weer en de achterdeur van de woning staat open. Terwijl het oudere stel aan het avondeten zit, verrast een gemaskerde jongeman met een mes hen. Hij eist geld en dreigt met het wapen. De vrouw wordt heel boos. Ze grijpt de jongen vast en rukt het mes uit zijn handen. Hij vlucht het huis uit en rent in de richting van de kruising Wijnand Toplaan, Klaarwaterweg en de Titus Brandsmastraat. 

Signalement van de vertdachte

De verdachte droeg een wit masker; vermoedelijk een zogenoemd 'V for Vendetta'-masker. Ondanks het masker heeft de politie wel een goed signalement van de overvaller.

jongeman
lichtgetinte huidskleur
vermoedelijk nog geen 20 jaar
lengte 1,70 meter tot 1,75 meter
slank postuur
kort zwart haar in een scheiding en aan de zijkanten opgeschoren
sprak met een licht Noord-Afrikaans accent
had een wit masker 'V for Vendetta' voor zijn gezicht
droeg een blauw trainingsjack met capuchon en een witte print op de rug
had een blauwe trainingsbroek aan
droeg zwarte Nike sportschoenen met grijze accenten en witte zoolrand.

Herkent u de verdachte op de beelden van de beveiligingscamera of weet u misschien gewoon wie hij is?
Of heeft u andere informatie die kan helpen de zaak op te lossen? 

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.
2017209960
Sat Jul 08 00:00:00 CEST 2017
Soest

gezocht