Utrecht - Gezocht - Politie zoekt foto's en filmpjes in zaak levensdelict

15 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De politie zoekt foto's en filmpjes die door bezoekers van Utrecht Centraal en Hoog Catharijne zijn gemaakt op woensdag 20 april 2016. Het beeldmateriaal wordt gezocht voor het onderzoek naar een delict waarbij een persoon om het leven is gekomen. Details van de zaak kan de politie in het belang van het onderzoek niet geven.

Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van de uitzending van 13 juni 2018 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

BEELDMATERIAAL

Alle foto's en video's kunnen de politie helpen: selfies, groepsfoto's, foto's en video's van de omgeving. Voor dit onderzoek is het belangrijk dat de politie in kaart brengt wie er die dag op het station zijn geweest. De politie is alleen geïnteresseerd in mensen die toevallig op de foto of de video staan, in de achtergrond.
 

20 APRIL 2016

Als blijkt dat het beeldmateriaal geen interessante informatie bevat, wordt het meteen nadat het bekeken is weggegooid. Het gaat de politie er niet om wie de foto of video heeft gemaakt. De politie hoopt dat mensen willen meewerken en zo snel mogelijk kan vertellen wat het heeft opgeleverd. Iedereen zal dan ook begrijpen waarom dit verzoek is gedaan. Het gaat dus om al het beeldmateriaal dat gemaakt is op woensdag 20 april 2016 in Utrecht op het Centraal Station en Hoog Catharijne. Als geheugensteuntje: op die dag speelde FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen De Graafschap en die verloren ze met 2-0. Verder was er een congres in de Jaarbeurs: 'Overheid 360 graden'. In Tivoli Vredenburg werd de 'Dag van de jonge Jury' gehouden en er was een concert van Anastasia.

UITLEG

In onderstaande video ziet u hoe u op uw smartphone kunt zoeken naar foto's en video's die op een specifieke datum of plek zijn genomen.

ZOEKFUNCTIE

Als u op uw telefoon naar de fotomap gaat en u typt bij de zoekfunctie 'april 2016' in, verschijnen alle beelden die in april 2016 zijn gemaakt. Daarbinnen kunt u vervolgens op zoek naar de foto's en video's die zijn gemaakt op 20 april. U kunt ook op locatie zoeken. Zoom in op de stad Utrecht en klik de map aan met beelden, die op Utrecht CS en Hoog Catharijne gemaakt zijn. Daarna kunt u verder zoeken op datum. Dan kunt u zien of u daar op 20 april 2016 foto's of video's heeft gemaakt. 

LINK

Als dat zo is, kunt u die beelden uploaden via deze link. Mocht dat niet lukken, laat uw gegevens dan achter bij de opsporingstiplijn 0800-6070, dan nemen de rechercheurs zo snel mogelijk contact met u op.
--
Wed Apr 20 00:00:00 CEST 2016
Utrecht

gezocht

Utrecht Utrecht

  • 71b87f78231b403dc5c0670f9557a8c7