Utrecht - Twee verdachten aangehouden in onderzoek autobranden

21 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

In het onderzoek naar een reeks autobranden in Utrecht zijn twee verdachten uit Utrecht aangehouden. In verband met het onderzoek worden de leeftijden op dit moment niet bekendgemaakt.

Het rechercheteam vroeg de afgelopen weken via sociale media en het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht aandacht voor twee specifieke autobranden op het Oud-Wulvenplantsoen en de Detmoldstraat in de wijk Hoograven. Daarbij werden beelden getoond van verdachten. In eerste instantie waren de beelden onherkenbaar gemaakt om de verdachten de kans te geven zich zelf te melden, maar toen daarop geen reactie kwam zijn de beelden herkenbaar getoond.
Tips
Na de media-aandacht kwamen vier tips binnen. Er werden geen namen genoemd, maar de informatie heeft wel bijgedragen aan het onderzoek. Dit leidde tot de aanhouding van deze verdachten De twee zitten nog vast en hebben beperkingen opgelegd gekregen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Utrecht Utrecht

Aanhouding Brand
  • 7c764cedbd74b5e904c9d23f7cf80d64