Utrecht - Politie zoekt getuigen en camerabeelden misdrijf Bosboomstraat

13 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De verdachte die gisteren werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 24-jarige vrouw, heeft een relatie gehad met het slachtoffer. De politie onderzoekt zijn rol bij het misdrijf en vraagt getuigen zich te melden.

Op woensdag 11 juli werd het levenloze lichaam van het slachtoffer gevonden in een woning aan de Bosboomstraat. Het bleek dat zij door geweld om het leven was gekomen. Later op de dag werd een 31-jarige man uit Nieuwegein aangehouden.  De verdachte is dezelfde persoon die aangewezen is als de stalker van het slachtoffer. De verdachte nam herhaaldelijk contact op omdat hij de relatie wilde herstellen. Van mishandeling of bedreiging was geen melding gedaan.
Melding stalking
Het slachtoffer heeft recent bij de politie gemeld dat zij gestalkt werd. De politie is met haar in gesprek geweest en heeft een aangifte opgenomen. Daarna is er vanuit de politie een pakket aan maatregelen geboden, waaronder het uitreiken van een alarmknop. De ex-vriend van het slachtoffer werd al eerder deze maand een keer aangehouden voor stalking van zijn ex-vriendin en heeft drie dagen in hechtenis gezeten. Nadat het onderzoek afgerond was, heeft hij van het Openbaar Ministerie een contact- en locatieverbod gekregen en is hij gedagvaard om voor de rechter te verschijnen. Hij zit nu vast op verdenking van betrokkenheid bij haar dood.
Getuigen en camerabeelden gezocht
De recherche heeft een team samengesteld van zowel tactisch als forensisch rechercheurs en onderzoekt wat er precies is gebeurd. Zo worden er sporen onderzocht, getuigen gehoord en camerabeelden verzameld. De politie vraagt dan ook mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben die bij kan dragen aan het onderzoek zich te melden via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Als u in (de buurt van) de Bosboomstraat woont of bent geweest tussen dinsdagavond 10 juli 20.00 uur en woensdagochtend 11 juli 11.00 uur en u beschikt over camerabeelden, komen wij ook graag met u in contact. U kunt zich ook anoniem melden via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.