Utrecht - Recherche roept slachtoffer van beroving op zich te melden

15 september 2018 18:06
Bron: Politie.nl

In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 september hebben twee berovingen plaatsgevonden vlakbij de Daalsetunnel en de Van Sijpesteijntunnel. Drie verdachten zijn met behulp van cameratoezicht aangehouden. De verdachten zitten nog vast en de recherche is nu op zoek naar een van de slachtoffers.

Rond 03.00 uur zagen medewerkers van cameratoezicht dat er een beroving werd gepleegd bij de Van Sijpesteijntunnel. Een blanke jongen op een OV-fiets werd door drie andere jongens aangesproken. Op een gegeven moment pakte een van de jongens wat uit de rugzak van het slachtoffer, waarna het drietal hard wegrende. Agenten die op de melding af werden gestuurd, konden na een achtervolging deze drie jonge berovers (14 en 15 jaar uit Utrecht) aanhouden. Het slachtoffer werd echter niet meer aangetroffen door de politie en heeft zich tot op heden nog niet gemeld om aangifte te doen.

Die nacht meldde zich we een andere man die aangaf eveneens door een drietal te zijn beroofd. Dat gebeurde rond 02.30 uur vlakbij de Daalsetunnel. Rechercheurs onderzoeken of de aangehouden verdachten deze beroving hebben gepleegd.

De verdachten zitten nog vast en de recherche is op dit moment dringend op zoek naar de jongen op de OV-fiets, die zich nog niet heeft gemeld. Het gaat om een blanke jongen met donker haar. Hij droeg die nacht een lichte broek, een donkere jas en een grijskleurige rugzak. Op camerabeelden is te zien dat hij die nacht gebruik maakte van een OV-fiets.

Uw tip!

De recherche komt ook graag in contact met getuigen van deze twee berovingen. Bent u getuige geweest? Geef uw informatie dan door via 0900-8844. Of maak gebruik van onderstaand tipformulier.

 

Utrecht Utrecht

Aanhouding Beroving
  • a028cc0d1ef592b06020e64457bc95de