Utrecht - Eerste relschopper demonstratie aangehouden

22 oktober 2018 09:21
Bron: Politie.nl

De politie heeft maandagochtend 22 oktober een man aangehouden die een demonstratie op vrijdag 5 oktober verstoorde op het Moskeeplein. Het verstoren van een demonstratie en het plegen van vernielingen is strafbaar.

Een demonstratie op het Moskeeplein werd vroegtijdig beƫindigd toen politie en demonstranten bekogeld werden met eieren, vuurwerk, glas en andere voorwerpen. Politie te paard voerde charges uit. De relschoppers werden uiteengedreven en de politie verdween zo snel mogelijk uit beeld om de rust te laten weerkeren.

We hebben in dit geval ervoor gekozen de orde en veiligheid voor bewoners en betrokkenen zo snel mogelijk te herstellen en eventuele aanhoudingen op een later moment te verrichten. Dit is mogelijk omdat er camerabeelden zijn van de avond. Deze beelden zijn geanalyseerd, en hierop is maandagochtend 22 oktober de eerste aanhouding gedaan. Het gaat om een 22-jarige Utrechter, hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Er kunnen meer aanhoudingen volgen.

Er zijn ook aangiften opgenomen van belediging, geuit door de demonstranten. Onderzoek of er strafbare uitlatingen zijn gedaan, loopt nog.

Utrecht Utrecht

Aanhouding
  • 22d1c124e8cd298a15631221681c9c83