Utrecht - Ophef na verblijf in cel meisje zonder ID-bewijs

11 december 2018 13:12
Bron: Politie.nl

In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december probeerde een meisje rond 02.45 uur met een ID-bewijs van iemand anders een horecagelegenheid aan de Nobelstraat binnen te komen. De portier belde de politie, volgens de procedure hiervoor.

Het meisje had geen geldig ID-bewijs bij zich en is daarom meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft meerdere malen contact gezocht met haar ouders via verschillende telefoonnummers. Agenten in Soest zijn langs haar huisadres gereden waar niemand thuis was. Toen er op geen enkele manier contact te krijgen was met haar ouders, is aangeboden dat het meisje met een meerderjarige vriendin mee mocht. Zij wilde geen gegevens van een meerderjarige doorgeven, in dit geval de ouders van een vriendin. Naar aanleiding van een gesprek met het meisje maakten agenten zich zorgen om haar persoonlijke situatie. Zij vonden het daarom geen veilige optie om haar alleen midden in de nacht op straat zetten of thuis te brengen waar niemand aanwezig was. Daarom is zij uiteindelijk aangehouden voor de wet ID-bewijs en heeft een aantal uur in een ophoudcel gezeten. 
Ophef na tweet
Na een politietweet hierover ontstond ophef over het in een cel plaatsen van een 16-jarig meisje zonder geldig ID-bewijs. Een tweet, met beperkt aantal tekens, kan de nuances en context ook niet weergeven van deze situatie waarin het in de cel plaatsen, na de tevergeefse pogingen het meisje over te dragen aan een meerderjarige, uiteindelijk de meest veilige optie bleek te zijn. Dat heeft de politie ook uitgelegd in een gesprek met haar vader. 

Utrecht Utrecht

Aanhouding
  • 156cdda9d6b0ec758e27aae6f8bddcb6