Utrecht - Twee horeca-inbrekers aangehouden

3 januari 2019 11:48
Bron: Politie.nl

Met de aanhouding van twee Utrechters zijn waarschijnlijk zes inbraken in horecagelegenheden opgelost. De twee zitten nu vast.

Op maandag 31 december kreeg de politie melding van een verdachte situatie aan de Voorstraat. Een man was daar aan deuren aan het voelen. De man deed op dat moment nog niets strafbaars, maar medewerkers van cameratoezicht herkenden hem direct van een inbraak in een horecagelegenheid aan de Biltstraat, gepleegd op 27 december. Na controle van de beelden, kregen de agenten toestemming van de officier van justitie om de man, 34 jaar uit Utrecht, buiten heterdaad aan te houden hiervoor.

De man bleek ook op camerabeelden van cameratoezicht en beelden uit een pand aan de Vinkenburgstraat te zien, van een inbraak in de nacht van 26 op 27 december. Daar bovenop kwam de verdenking dat de man verantwoordelijk is voor een insluiping bij een vereniging aan de Kromme Nieuwegracht op 18 november. Op beelden van een inbraak bij een horecagelegenheid aan de Lauwerecht, gepleegd op 26 december, werd hij ook herkend. Bij elkaar wordt de man nu verdacht van vier inbraken. Hij wordt donderdag 3 januari voorgeleid.

Daarnaast is een 38-jarige Utrechter op heterdaad aangehouden op verdenking van horeca-inbraken op de Trans en de Louis Pasteurstraat, beiden gepleegd op 30 december.

Bij elkaar worden de twee mannen van zes inbraken verdacht, uiteraard onderzoekt de recherche of zij bij meer inbraken betrokken zijn.

Utrecht Utrecht

Aanhouding Inbraak
  • 1122ae131bd144235195dea9c8510bec