Utrecht - Onderzoek naar ongeregeldheden na demonstratie

17 januari 2019 16:43
Bron: Politie.nl

Tijdens en na de demonstratie die gehouden werd op de Berlagestraat op woensdagavond 16 januari zijn drie mannen aangehouden voor belediging en geweld tegen agenten. Enige tijd na de demonstratie werden vernielingen gepleegd in de wijk Elinkwijk/Edison in Zuilen. De politie doet onderzoek hiernaar.

Toen de demonstranten van de locatie Berlagestraat waren vertrokken, keerde een groep mensen die op de demonstratie was afgekomen zich tegen de politie. Die dreef de groep uiteen. Vaak leidt dat tot de-escalatie en gaan de aanwezigen ieder hun weg. In dit geval is een deel van deze groep vernielingen gaan plegen in de wijk Elinkwijk/Edison. Er kwamen diverse meldingen van vernielingen van o.a. autoruiten en -spiegels in die wijk. Enkele bewoners confronteerden de plegers hiervan, wat leidde tot geweld over en weer. Een man met een hoofdwond is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet gelukt om direct heterdaadaanhoudingen te doen voor de vernielingen en geweld. De politie doet onderzoek en verzamelt hiervoor aangiftes, getuigenverklaringen en camerabeelden. We zetten alles op alles om verdachten van de vernielingen in beeld te krijgen en zo snel mogelijk aan te kunnen houden. Alle melders van vernieling zijn benaderd door agenten om aangifte te komen doen van vernieling.

 

Voor dit onderzoek komen we graag in contact met getuigen - en mensen die zelf camerabeelden hebben gemaakt- via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via onderstaand tipformulier.