Utrecht - Getuigen bedreiging toezichthouder gezocht

18 januari 2019 10:49
Bron: Politie.nl

Op het Looplantsoen in Utrecht is donderdagmiddag 17 januari j.l. een toezichthouder van de gemeente ernstig bedreigd en uitgescholden. De politie roept getuigen op zich te melden.

Het 37-jarige slachtoffer was die middag om 16.55 uur op het Looplantsoen aan het surveilleren, toen twee jongemannen op een scooter hem tegemoet kwamen rijden. Toen zij langs de toezichthouder reden, richtte de man achterop de scooter - om onbekende reden - een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op het slachtoffer en schold hem uit. De toezichthouder voelde zich daardoor ernstig bedreigd. De verdachten op de scooter reden vervolgens de Turkooislaan op.
Signalement
De verdachten zijn:

twee negroïde jongens
leeftijd circa 20 jaar
zij droegen beiden donkere kleding.

De man met het vuurwapen droeg een zwarte gewatteerde jas met een bontkraag van een lichte kleur. De bestuurder van de scooter droeg ook een zwarte gewatteerde jas met bovenaan de linker mouw  een rood logo in de vorm van een schildje. De scooter is van het model Zip en is zwart van kleur.

Het slachtoffer waarschuwde de politie en agenten zochten in de omgeving naar de verdachten, maar zij bleken spoorloos.
Aangifte
Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. De recherche doet onderzoek.
De politie vraagt
Heeft u die donderdagmiddag 17 januari iets gezien van deze bedreiging of hebt u informatie over de verdachten? Bel de politie 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Utrecht Utrecht

Bedreiging Wapenbezit
  • 713b5b9a9455124bbc0ef11e445d2472