Driebergen, Utrecht - “Onvindbare” veroordeelde aangehouden in Utrecht

21 maart 2019 14:20
Bron: Politie.nl

De politie heeft woensdag 20 maart in Utrecht een 23-jarige man aangehouden die enige jaren geleden veroordeeld was tot gevangenisstraffen maar sinds die tijd voortvluchtig was.

Landelijke Eenheid
Medewerkers van de Dienst Infrastructuur richten zich onder het motto ‘Execute the Sentence’ (ETS) vooral op het opsporen van voortvluchtige veroordeelden die veroordeeld zijn voor feiten die een relatie hebben met de speerpunten van de dienst, zoals transportcriminaliteit en mobiel banditisme. Na gedegen speurwerk kwam men deze Utrechter die al ruim twee jaar onder de radar was gebleven op het spoor.
Gijzeling
De Utrechter was twee keer veroordeeld tot gevangenisstraffen van 20 en 49 dagen. Daarnaast was hij veroordeeld tot betaling van een boete van ruim 20.000 euro. Na aanhouding bleek dat hij de boete niet kon of wilde betalen. Daarvoor kan de man nog maximaal 120 dagen in het Huis van Bewaring worden ondergebracht. Als dwangmiddel was door het Openbaar Ministerie (OM) bepaald dat hij in gijzeling mag worden genomen. Het OM hoopt met dit dwangmiddel dat de man alsnog gaat betalen.

Utrecht Utrecht

Aanhouding
  • b5ddda96ea4d8e44359e353f0e84dc05