Utrecht - Drugsdealers gearresteerd

4 april 2019 12:50
Bron: Politie.nl

Op woensdag 3 april voerde de politie een controle uit op het dealen van drugs in de omgeving van de Kanaalstraat. Meerdere verdachten werden aangehouden.

Tussen 15.30 uur en 18.00 uur observeerden agenten op diverse locaties in de Kanaalstraat op mogelijke verdachte situaties. Er werd specifiek gelet op drugstransacties die werden uitgevoerd. Hierbij kwam een verdachte in beeld die afspraken maakte met andere personen en iets men hen uitwisselde. De verdenking ontstond dat er sprake was van het uitwisselen van harddrugs voor geld.

Gezien werd dat een dergelijke transactie plaatsvond met de bestuurder van een personenauto. De bestuurder, een 44-jarige inwoner van Bilthoven, werd kort daarna gecontroleerd en aangehouden op de Vleutenseweg. Hij bleek bij nader onderzoek in het bezit te zijn van een kleine hoeveelheid harddrugs. De bestuurder werd, na de inbeslagname van de drugs en het verhoor, heengezonden.
Aanzienlijke hoeveelheid drugs
Op het moment dat de verdachte opnieuw een ontmoeting had met een tweede man besloten de agenten beide verdachten aan te houden. Het ging hierbij om een 34-jarige inwoner van Utrecht en een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij bleken in het bezit te zijn van bijna 1000 euro aan contant geld, meerdere telefoons, 9 ponypacks (verpakkingen) met vermoedelijk cocaïne en 42 bolletjes harddrugs.

Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. De aangetroffen goederen, geld en harddrugs werden in beslag genomen.