Politie zoekt familie onbekende jongen in Utrecht

Foto: politie.nl

11 april 2019 14:21
Bron: Politie.nl

Op maandagavond 8 april werd een onbekende minderjarige jongen aan getroffen in de stationshal van het centraal station. De Chinese jongen bleek niet in het bezit te zijn van identiteitspapieren en vertelde al enige tijd te zwerven op zoek naar zijn vader.

De jongen, zijn leeftijd wordt geschat tussen 12 en 16 jaar oud, was enkel in het bezit van een rugzak met kleding. Met behulp van een Chinese tolk is er een gesprek met hem gevoerd, maar dit leidde niet tot het bekend worden van familie of verblijfplaats. De jongen is inmiddels ondergebracht op een veilige plaats en de politie zet het onderzoek naar zijn achtergrond voort.

Camerabeelden

Vooralsnog heeft het opsporingsonderzoek nog geen bruikbare resultaten opgeleverd. Uit de camerabeelden blijkt dat de jongen op maandagavond 8 april, tussen 18.45 uur tot 19.03 uur, bij de fontein op het plein tussen de stationshal en Hoog Catharijne heen en weer liep.  Hij heeft daar ook even onder het “bollendak” gezeten. Tussen 19.03 tot 19.30 uur stond hij bij de ingang van het station te praten met BOA’s van de NS.  Van de jongen is het navolgende signalement bekend:

  • Aziatische herkomst, vermoedelijk Chinees, leeftijd tussen 12 en 16 jaar oud. Zwart kort stekelig haar en 1.75 meter lang. Hij heeft een tenger postuur en is niet brildragend.

    Hij was gekleed in een zwarte hoodie (sweater met capuchon) en joggingbroek en droeg zwart/witte sportschoenen. De rugzak is meerkleurig met een opvallend rood vak aan de voorzijde.

 

Informatie

De politie doet een dringende oproep aan het publiek om mogelijk relevante informatie met de politie te delen. De politie wil graag het volgende weten. Wie herkent de jongen op basis van het signalement en de rugzak? Wie heeft de jongen op de bewuste avond gezien en/of heeft gezien waar de jongen vandaan kwam? Informatie kunt u kwijt via onderstaand tipformulier of via het reguliere telefoonnummer 0900-8844. Mocht u anoniem willen reageren dan kunt u bellen via 0800-7000.

 

Utrecht Utrecht

Getuigenoproep
  • c5a6a506a8ee6d659aecbad193c19517