Drie aanhoudingen na ramkraak Europalaan in Utrecht

Foto: politie.nl

12 juli 2019 11:16
Bron: Politie.nl

Bij een ramkraak aan de Europalaan heeft de politie op vrijdag 12 juli drie verdachten kunnen aanhouden.

De politie kreeg in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 juli rond 4.10 uur meerdere meldingen binnen van een auto die in een pand was gereden aan de Europalaan. Agenten kwamen vrij snel ter plaatse en zagen daar drie mannen op twee scooters wegrijden die voldeden aan het opgegeven signalement. Er volgde een achtervolging.

Waarschuwingsschot
De vluchtende verdachten zijn na het lossen van de twee waarschuwingsschoten uiteindelijk klemgereden door de politieauto. Daarbij kwamen de twee opzittenden ten val en zijn ze ter plaatse aangehouden. Een van de scooterrijders heeft door deze val letsel en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Daar is de verdachte geholpen aan zijn verwondingen. Hij is inmiddels weer overgebracht naar het politiebureau.
De agenten hebben ook een derde verdachte aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement. Zijn betrokkenheid bij het incident wordt nader onderzocht. De tweede scooter is nog niet aangetroffen.

Ingesloten
De politie heeft de zaak in onderzoek en de drie verdachten (een 17-jarige jongen en een 20-jarige en een 21-jarige man uit Utrecht) zijn ingesloten. Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken maar wel meer informatie hebben of die getuige waren van het incident kunnen rechtstreeks contact opnemen met de recherche in Utrecht via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000 of via M-online.